1000 km racen in de duisternis

Uithoudingsvermogen en teamwork daarvoor staan de raceteams op zaterdag 1 augustus in de Autódrome Internacional Algarve bij Portimão. Dan zullen op dit circuit autocoureurs het urenlang in het donker tegen elkaar opnemen. De race is 1000 kilometer lang en duurt van 19.15 tot 01.15 uur.  De ‘ 1000 km do Algarve’ is een onderdeel van de Le Mans series.

Het splinternieuwe circuit in de Algarve is voorzien van uitdagende bochten. In december vorig jaar is het circuit voor het eerst getest door Formule 1 coureurs.  Volgens F1Pits.net waren de coureurs erg enthousiast.  ‘ Het is door al de hoogteverschillen net een achtbaan. Het is uitdagend om er te rijden zeker omdat niet alle bochten overzichtelijk zijn’, meldde coureur Pedro de la Rosa.   En Gary Pafett was ook onder de indruk van de hoogteverschillen. ‘ Het is hier wel zoeken naar rempunten en de ideale lijn’, aldus Gary.

De ‘1000km do Algarve’  belooft dus een spectaculaire race te worden. Behalve tijdens de race zelf kunt u vanaf 30 juli al de racesfeer proeven tijdens de oefen- en voorrondes. Meer informatie vindt u in het programma van het evenement.

Kaartjes kosten tussen de 10 € en 65 €. U kunt ze bestellen via de website van Autódrome Internacional Algarve.

Dit vind je misschien ook leuk...