Silves gaat weer even terug naar de middeleeuwen

kasteel Silves - AlgarveEen van de populairste evenementen in de Algarve is de ‘Feira Medieval de Silves’. Tijdens dit jaarlijkse festival, dat voor de negende keer wordt gehouden, gaat Silves weer even heel ver terug in de tijd… namelijk naar de middeleeuwen.

Muziek, ridders en kraampjes
Met haar eeuwenoude straatjes en indrukwekkend kasteel is deze, voormalige hoofdstad van het vroegere koninkrijk Algarve, bij uitstek geschikt voor een historisch festival.  In de straten van Silves zijn bovendien nog steeds veel Moorse invloeden te vinden uit de tijd dat de Algarve nog Al-Gharb heette. Dat geeft tijdens het middeleeuwse feest een prachtig decor voor de aanwezige ridders en jonkvrouwen. Verder biedt het evenement veel middeleeuws entertainment en muziek. Je kunt er onder andere kijken naar jongleurs en slangenbezweerders. Ook kun je locale lekkernijen proeven en bij een van de vele kraampjes iets kopen.

De Feira Medieval de Silves vindt plaats in de historische binnenstad en rondom het kasteel. Het evenement duurt negen dagen en begint op 28 juli. Je kunt er dan ’s avonds terecht tussen 18.00 en 01.00 uur.

 

(foto door LornaJane.net – Flickr.com / CC-licentie)