Carnaval 2014 in de Algarve

Carnaval 2014 - Algarve Op 1 maart gaat het carnavalsfeest weer van start in de Algarve. De grootste en bekendste optochten vinden plaats in Loulé. Deze stad heeft al meer dan honderd jaar een sterke carnavalstraditie en trekt jaarlijks massa bezoekers uit binnen- en buitenland. Wie boerenkielen en een hossende menigte verwacht, komt bedrogen uit. Tijdens de carnavalsoptochten in de Loulé gaat het namelijk om de show. Sambadanseressen, kleurrijke kleding, grote praalwagens en opzwepende muziek kom je wel tegen, terwijl de toeschouwers rustig toekijken. Ook kun je gigantische karikaturen van Portugese en internationale politici voorbij zien komen, net als die van sporthelden, want met carnaval maken de Portugezen graag een statement. En voel je wat op je hoofd vallen, dan zijn dat de snoepjes die de deelnemers aan de optocht vanaf de praalwagens over het publiek heen strooien. Wil je het carnaval in Loulé  in 2014 meemaken, dan heb je nog tot en met dinsdag 4 maart de tijd. En anders, is er volgend jaar weer een.

Programma carnaval Loulé
De populaire optocht in Loulé vindt op 1, 2 en 4 maart plaats. De praalwagens rijden dan vanaf 15.00 uur over de Av. José da Costa Mealha in het centrum van Loulé. De toegang tot de carnavalsparade is € 2,00. Behalve de optochten, zijn er ’s avonds grote carnavalsfeesten in Romeinse sferen bij het Pavilhão do NERA (bedrijventerrein). Op zaterdag 1 maart begint om 22:00 uur onder begeleiding van diverse dj’s het feestgedruis met als thema ‘De legende van Spartacus’. Maandagavond start om 21:00 uur het jaarlijkse traditionele carnavalsbal, dat deze keer het motto ‘Romeinse Oudheid – Colosseum’ heeft. Tijdens deze avond treden verschillende bands op. De entree voor het feest op zaterdag is € 5,00 en op maandag betaal je € 12,00.

Nog meer carnaval in de Algarve
Behalve in Loulé kun je ook in andere delen van de Algarve naar carnavalsoptochten kijken. Zoals op 1, 2 en 3 maart in Quarteira. De parade start rond 15:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Wanneer je in Quarteira Carnaval gaat vieren, zit je meteen dicht op het strand en bij de jachthaven van Vilamoura. Zo kun je een terrasbezoek bij de haven, een strandwandeling of een etentje in een van de restaurants aan de boulevard combineren met Portugese carnavalsfolklore. Ook in Lagos, Lagoa, São Brás de Alportel, Faro, Paderne en Olhão worden er carnavalsoptochten georganiseerd. Het volledige schema vind je op de website van het Bureau voor Toerisme van de Algarve.

 (foto door (c) Can Stock Photo / ronyzmbow)

Dit vind je misschien ook leuk...