Feesttips voor een bruisende jaarwisseling in de Algarve

Dansende mensen op nieuwjaarsfeest - Algarve

(c) Can Stock Photo / solarseven

Nog even en dan spettert het vuurwerk en knallen de champagnekurken voor het nieuwe jaar 2014. Veel gemeentes in Portugal organiseren grote feesten met livemuziek en een vuurwerkshow. Een mooie manier om dat te vieren is aan de kust van de Algarve. Verschillende populaire badplaatsen geven strandfeesten met onder andere livemuziek, dj’s en natuurlijk een grandioze vuurwerkshow. Hier een greep uit het aanbod aan bruisende nieuwjaarsfeesten in de Algarve:

Oud en Nieuw in Monte Gordo
Het nieuwe jaar wordt aan de baai van Monte Gordo muzikaal ingeluid met de bekende Portugese popzanger, acteur en model David Carreira. Zijn optreden begint direct na het daverend vuurwerk rond middernacht, waarmee Monte Gordo het nieuwe jaar in knalt. Tijdens de laatste uurtjes van 2013 kan er feestgevierd worden op de dansritmes van Duo Reflexo.

Nieuwjaarsfeest in Villa Real de Santo António
Niet al te ver van Monte Gordo wordt er ook in Villa Real de Santo António feestgevierd. Vanaf 22.30 uur is er muziek en entertainment op het plein Marques de Pombal.

Oud en Nieuw in Tavira:
De Portugese vissersstad Tavira gaat ook het nieuwe jaar feestelijk in. Vanaf 22.00 uur begint het feest met dj Jonny V. Daarna kan er gedanst worden op de muziek van een Portugese rockband. Ook hier volgt om middernacht een vuurwerkshow.

Nieuwjaarsfeest in Faro:
In het centrum van de hoofdstad van de Algarve is er ook een groot feest ter gelegenheid van Oud en Nieuw. Vanaf 23.00 uur is er livemuziek en om middernacht geeft de stad een vuurwerkshow.

Oud en Nieuw in Quarteira:
In een van de meest populaire badplaatsen van de Algarve, Quarteira, wordt er feest gevierd aan Praça do Mar. Vanaf 22.30 uur is er jaren 80-muziek met La Plante Mutante. Zodra het 2014 is, knalt het vuurwerk de lucht in. Daarna gaat het feest weer verder met de dezelfde band.

Nieuwjaarsfeest in Albufeira:
Albufeira staat bekend om zijn grote nieuwjaarsfeesten. Vanaf 10.00 uur ’s avonds gaat het op 31 december los op Praia dos Pescadores met de house-, techno- en funkklanken van dj China en de Amerikaanse zangeres Kat Blu. Daarna treedt de Portugese zanger Richie Campbell met The 911 Band op met reggae- en soulmuziek. Om 12 uur ’s nachts is er vuurwerk op het strand. Waarna er gewoon weer verder gedanst kan worden aan zee of in een van de vele cafés in het centrum van Albufeira.

Ook is er feest in dé uitgaansstraat van de Algarve: de Strip (Avenida Sá Carneira). Eerst wordt er om 24.00 vuurwerk afgeschoten aan Praia de Oura. Daarna verzamelen een groep straatartiesten zich voor de ‘Star Parade’ vol entertainment. Het thema van de parade is het circus en er doen onder andere acrobaten en vuurspuwers mee.

Nieuwjaarsduiken in de Algarve

En dan is het 1 januari. Heb je de traditionele Nieuwjaarsduik in Nederland nooit aangedurfd, omdat het te koud was… dan is het nu je kans om op de eerste dag van het jaar wel de zee in te duiken. Want ook in het warmere Algarve vinden er Nieuwjaarsduiken plaats.

Nieuwjaarsduik Ferragudo
Deze begint om 11.00 ’s  morgens op Praia do Pintadinho. Het is de achtste maal dat er hier een Nieuwjaarsduik wordt georganiseerd. Er worden ongeveer 150 deelnemers verwacht. Na een workout op ritmische gymnastiek gaat de tocht naar het zeewater van start. Na afloop kun je warme chocolademelk drinken in het restaurant aan het strand. Je krijgt als bewijs van je getoonde moed ook een T-shirt mee.

Nieuwjaarsduik Armação de Pêra
Op 1e kerstdag was er al een Swimming for Shoes. Maar voor degenen die deze uitdaging gemist hebben, volgt er nu een tweede kans. Want op 1 januari kun je weer voor het goede doel de Atlantische Oceaan in duiken. Het evenement wordt voor het Holiday Inn-hotel gehouden op het strand van Armação de Pêra. Het begint om 11.00 uur. Na afloop is er warme chocolade aan de bar van het Holiday Inn.

Dit vind je misschien ook leuk...