Terug naar de middeleeuwen in Castro Marim

Middeleeuws festival Castro MarimMet riddertoernooien, traditionele spelen, straattheater en oude ambachten komt de geschiedenis vier dagen lang terug tijdens de  ‘Dias Medievais de Castro Marim‘.  Het evenement begint op 25 augustus met een kleurrijke parade die wordt geleid door de ‘koning en koningin’. Het feest duurt tot en met zondag 28 augustus waarbij ook de lokale bevolking zich verkleed in middeleeuwse stijl. Als je niet oppast overkomt het je als bezoeker ook en doe je mee aan deze magnifieke middeleeuwse show in de Algarve.

Castro Marim
Het grootste deel van de evenementen vindt plaats rondom het kasteel Castro Marim. Het is een van de getuigen van de vroegere heldhaftige rol van het kleine stadje. Castro Marim grenst namelijk in de Oost-Algarve aan Spanje: de vroegere aartsvijand van Portugal.  Behalve het kasteel vind je ook nog een ander verdedigingswerk: het fort São Sebastião.

Middeleeuws eten en drinken
Tijdens de ‘Dias Medievais de Castro Marim’ barst het van de ridders, maar wordt er niet gevochten, wel gespeeld en gegeten. Overal vind je bars en eettentjes met eten en drinken op zijn middeleeuws: worst, varken aan het spit, brood en veel wijn en bier. Als onderdeel van het toenmalige dagelijkse leven van Castro Marim kun je ook naar de middeleeuwse middenstand zoals de bakker, kapper en apotheker. Verder zijn er behalve tijdens de opening nog meer optochten. Wat er allemaal te beleven valt tijdens de vier dagen, kun je zien in het programma van het middeleeuwse festival in Castro Marim. Het is alleen wel in het Portugees.

Middeleeuws banket
De toegang naar het Kasteel van Castro Marim is gratis voor kinderen tot 6 jaar, tussen 6 en 11 jaar kost het € 2,50 en vanaf 12 jaar € 5,00. Het fort San Sebastian kun je gratis binnen. Wil je een middeleeuws banket meemaken in het kasteel dan betaal je € 37,50 per persoon (daarin zit de toegangsprijs inbegrepen). Om te reserveren kun je bellen naar 281 510 778. De aanvangstijden van de middeleeuwse dagen in Castro Marim zijn op donderdag 25 augustus om 17.00 uur, vrijdag 26 augustus om 18.00 uur, zaterdag 27 augustus om 17.00 uur en de laatste dag zondag 28 augustus om 16.00 uur.

Het middeleeuwse feest wordt dit jaar voor de 14e keer gehouden. Het is behoorlijk populair bij de Portugezen. Afgelopen jaar waren er meer dan 50.000 bezoekers.

(foto door Hugo EstevesFlickr.com)

Dit vind je misschien ook leuk...