Algarve viert carnaval

Vanaf zondag trekken de carnavalparades weer door de straten van verschillende steden in de Algarve. Loulé heeft de grootste en de oudste  optocht. Elk jaar is er een nieuw thema. Voor 2010 is dat: De wereld van de showbusiness.

In Nederland moeten carnavalsvierders oppassen dat hun oren er niet afvriezen, maar in Portugal gaan de sambadansers in de parade juist schaars gekleed. Soms is het niet meer dan een laagje bodypaint. Behalve uit dansers bestaat de optocht verder uit praalwagens en muzikanten. Waarbij er snoepjes vanaf de wagens naar het publiek worden gegooid.

Hoewel het carnaval in Loulé goed bekend staat, vond ik het een paar jaar geleden erg tegenvallen. Misschien kwam het door het koude weer dat de danseressen chagerijnig keken. Misschien kwam het door de organisatie, waardoor het publiek op sommige punten muurvast kwam te staan. En misschien lag het aan mij dat ik het saai vond worden toen ik dezelfde praalwagens voor de derde keer voorbij zag komen. Een feest werd het niet, maar wie weet dit jaar wel.

Behalve in Loulé kan er ook in andere plaatsen Carnaval worden gevierd. De optochten vinden plaats op:

  • 14, 15 en 16 februari vanaf 15.00 uur in Loulé
  • 14 en 16 februari in Paderne en Tavira vanaf 15.00 uur
  • 16 februari in Faro en São Brás vanaf 15.00 uur

Dit vind je misschien ook leuk...