Internationale topartiesten zingen in de Algarve

Concerten Algarve

© Can Stock Photo Inc. / Hasenonkel

Deze zomer barst het weer van de goede livemuziek in de Algarve. Dankzij de evenementenorganisatie Allgarve treden er een serie internationale topartiesten op.

In juli begint het jazzy met Natalie Cole, Kurt Elling en Diana Krall. Om daarna in augustus spectaculair uit te pakken met Matt Bianco,  Colbie Caillat, Jamie Cullum en Anastacia. De concerten vinden plaats op verschillende locaties in de Algarve, maar Albufeira krijgt de meeste artiesten.

Natalie Cole in Olhão
In Olhão begint Natalie Cole, de dochter van Nat King Cole, de reeks concerten op 16 juli 2010. Ze treedt met haar jazzy repertoire op in het Real Marina Hotel & Spa. Voor 30 euro kun je erbij zijn, voor 68 euro eet je ook nog mee.

Kurt Elling in São Brás de Alportel
Kenners noemen hem de meest complete jazzzanger van het moment: Kurt Elling. Of jij dat ook vindt kun je beoordelen op 17 juli in Jardim da Verbana, São Brás de Alportel. Kurt treedt dan op vanaf 21.30 uur.  Een ticket kost 20 euro.

Diana Krall in Loulé
De Braziliaanse invloeden op haar nieuwste album ‘Quiet Nights’ laat Diana Krall live horen in Loulé (Monumento Eng. Duarte Pachecho). Op 24 juli speelt en  zingt ze er vanaf 22.00 uur haar jazzy sounds. Een plaats vooraan kost 40 euro, neem je genoegen met een plek verder van het podium dan betaal je 35 euro.

Matt Bianco in Albufeira
In het luxe resort Grande Real Santa Eulália in Albufeira gaat het op 3 augustus goed los met Matt Bianco. Vanaf 22.30 laat hij oude hits en zijn nieuwste album horen. Erbij zijn kun je voor 25 euro. Betaal je 65 euro dan heb je ook een diner.

Colbie Caillat in Loulé
Net als Diana Krall treedt Colbie Caillat op in Loulé (Monumento Eng. Duarte Pacheco). Vanaf haar elfde verdient zij al haar brood als zangeres. Inmiddels staat haar awards-winnende werk in de top 100.  Je kunt naar haar luisteren vanaf 22.00 uur. De toegang bedraagt 30 euro.

Anastacia in Albufeira
Vlak aan zee bij resort CS Herdade dos Salgados, Albufeira, kun je powerlady Anastacia horen en zien.  Een kaartje kost 30 euro. Het concert begint om 22.30 uur.

Jamie Cullum in Albufeira
Alleskunner Jamie Cullum combineert jazz en pop op 22 augustus in het bungalowpark Balaia Golf Village in Albufeira. Jamie zal nummers van zijn laatste album ‘The Pursuit’ spelen en natuurlijk oude hits. Het concert start om 22.30 uur. Een kaartje kost 30 euro.

Kaarten kun je online kopen bij www.ticketline.pt of offline bij onder andere de winkels Fnac en Worten of op het postkantoor. Voor meer informatie over de artiesten en het evenementenprogramma van Allgarve check de website.

Dit vind je misschien ook leuk...