Iron Maiden op motorfestival Faro

De dertigste editie van het motorfestival in Faro wordt stevig gevierd met heavy metall band Iron Maiden. Dit dankzij een vriendschappelijke band tussen een van de bandleden en een van de initiatiefnemers van de motorclub in Faro (Moto Clube Faro). Iron Maiden treedt al meteen op de eerste dag van het festival op. Dat wil niet zeggen dat het de rest van de dagen saai wordt.

Van 14 tot en met 17 juli zindert de hoofdstad van de Algarve onder de ronkende motorgeluiden. Het jaarlijkse motorfestival in Faro is de grootste bijeenkomst van motorrijders in Europa. In het ‘Biker Mecca’ zoals de organisatie het evenement ook noemt, zijn erotische liveshows, live-concerten en kun je non-stop de kroeg in. Behalve feestvieren kun je je laten tatoeëren en meedoen met tatoe- of wetshirtwedstrijden. Natuurlijk barst het in ‘Biker Mecca’ van de motoren. Je kunt er zelfs eentje winnen met de loterij.

Toegang tot het festivalterrein kost 45 euro, waarvoor je onder andere kunt kamperen en bonnetjes voor gratis maaltijden krijgt. Is ‘Biker Mecca’ iets te heftig? De ruige motorsfeer kun je ook heel goed proeven vanaf een terrasje in Faro. De stad is tijdens het festival vol met motorrijders uit allerlei landen met soms de meest waanzinnige motors en  berijders.

Meer informatie over het festival vind je op de website van Moto Clube Faro.

(foto door Arkangel – Flickr.com CC-licentie)

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...