De Algarve komt naar je toe deze zomer

collage-vakantie-algarve-portugalAmsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben deze zomer een klein stukje Algarve binnen hun stadsgrenzen. Tot begin augustus staan daar bussen van de campagne  doe nieuwe energie op in de Algarve. Het Verkeersbureau Algarve hoopt hiermee Nederlanders over te halen om naar deze kuststreek in Zuid-Portugal te gaan.

Met de campagne wil het Verkeersbureau Algarve laten zien dat de Algarve een vakantiebestemming is die alle ingrediënten biedt die de Nederlander wenst en ook nog dicht bij huis is. Maar of dat lukt?

Ondanks de recessie zijn er twintig procent meer vliegtickets verkocht, zo blijkt uit de cijfers van Vliegwinkel.nl. Ook vliegen we nog steeds graag ver weg. Op nummer 1 in de top 10 staat New York, Bankok op 4, Toronto op 8 en Jakarta op 10. Lissabon haalt de 6, maar Faro komt niet in de top 10 voor.

Toch jammer, want de combinatie van de schone zuurstofrijke zeelucht, de koele stroming van de Atlantische oceaan, de blauwe hemel, de talrijke zonuren, de uitgestrekte stranden, de lieflijke baaitjes, de adembenemende rotspartijen, de mooie vergezichten in het heuvelachtige landschap en de gezonde Portugese keuken zorgen inderdaad voor de broodnodige energiekick. En dat op een paar uur vliegen van Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...