Lekker eten in de Algarve

Vandaag staat topkok Jonnie Boer de sterren van de hemel te koken tijdens dag drie van het International Gourmet Festival van Vila Joya. Dit luxe resort heeft twee Michelin Sterren en is het enige restaurant in Portugal met die status.

Maar als je lekker wil eten, hoef je in Portugal niet persé naar een toprestaurant. De eerlijke en pure keuken smaakt ook prima bij de lokale eettenten. Of kook zelf. Wat je allemaal kan bereiden en waar je de beste producten vindt, laat kok René Pluijm zien.

De keuken van de Algarve
In zijn  reportage over de keuken van Algarve gaat Pluijm op zoek naar de  heerlijke schelpjes ameijoas, vis kopen op de markt  in Olhão, sardines grillen met een lokale kok uit Vilamoura, wijn proeven met een wijnboer uit Algoz en een stevige Medronho drinken in Monchique. En er wordt veel gegeten. Zo is er een zeer smakelijke scene met een geflambeerde worst. Ook komt Pluijm in Guia, een dorp bekend om zijn kiprestaurants, achter het recept  van kip piri piri. Uiteindelijk maakt hij zelf een Cataplana volgens dit recept.

En heb je nog niet genoeg van de Portugese keuken. Pluijm is ook in de Zuid-Portugese streek Alentejo geweest.

Dit vind je misschien ook leuk...