Mooiste natuurwonderen van de Algarve

Dit jaar kiezen de Portugezen het mooiste natuurwonder van Portugal. Er doen 21 prachtige plaatsen mee en daarvan liggen er vier in de Algarve. Ieder is uniek en bijzonder. Laat het strand eens een dag voor wat het is en toer naar deze natuurgebieden. Of eigenlijk ga daar eens naar het strand, want er is er altijd wel een mooi exemplaar in de buurt.

  • Pontal da Carrapateira Een spectaculair schiereiland waar je van ruim 25 meter hoog een machtig uitzicht hebt. Rotskusten, prachtige stranden, de Atlantische Oceaan en in de verte de vuurtoren van Sagres, hier raak je niet uitgekeken.
  • Ook de stoere kaap van Sagres, Ponta de Sagres, doet terecht mee. Een woeste plek in de zee waar de golven tegenaan beuken. Hier voel je de zeevaartgeschiedenis van Portugal. Niet alleen vanwege het natuurgeweld maar  ook kom je in het domein van Hendrik de Zeevaarder die hier de grote ontdekkingsreizen uitdacht.
  • Ria Formosa is niet ruig en hoog, maar juist laag met lagunes. En toch heeft het dankzij zijn zandbank Faro behoed voor de tsunami die ontstond na de aardbeving in 1755.  Nu is dit vogelrijke gebied vooral een plek voor natuurliefhebbers.
  • Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina… het is een hele mond vol maar het gaat ook om een magnifiek natuurpark. Het loopt van de Burgau in de Algarve door tot aan Porto Covo in Alentejo. Maar liefst honderd kilometer zeekust is onderdeel van dit natuurgebied. Het is de enige plaats in de wereld waar ooievaars hun nesten in de rotskusten bouwen. Verder zijn er otters, arenden en zeldzame planten. En mis ook de homo sapiens op surfboards niet die hier de beste waves kiezen aan een van de vele stranden: van kleine baaien tot aan uitgestrekte witte eindeloze zandstranden.

Deze en de overige 17 mooiste natuurwonderen van Portugal vind je op deze kaart.

Dit vind je misschien ook leuk...