Algarve vermeld als topbestemming voor golfers

golfDe Algarve heeft weer historie gemaakt als vakantiebestemming. De prachtige golfbanen zijn ook de kenners niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat de ruim 500 leden van de International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) de Algarve de titel van ‘Golf Destination of the year 2014’ hebben gegeven. De Algarve kwam al vaker voor in de lijstjes met topbestemmingen voor golfvakanties. Zo worden er ook verschillende golfbanen in de Algarve vermeld in de onlangs uitgebrachte top 100 beste golfbanen in Europa van het tijdschrift Golf World.

Golfbanen in de Algarve voor verschillende handicaps
Alle niveaus kunnen in de Algarve hun slag slaan op een van de bijna veertig golfbanen in de Algarve. Er zijn trainingsfaciliteiten voor beginners, maar ook de moeilijkste banen voor professionals. De Algarve is ook regelmatig het toneel van grote golftoernooien, zoals de Portugal Masters.

Golfen in de Algarve op allerlei soorten banen
Golfbanen in de Algarve zijn te vinden door heel de regio. Van de vlakkere banen in het oosten van de Algarve tot aan de heuvelachtige kust in het westen. Maar ook in het Monchique-gebergte kan er gegolfd worden. Verschillende banen zijn ontworpen door beroemde golfers. Zo heeft Sir Henry Cotton in de jaren zestig een paar van de oudste golfbanen van de Algarve ontwikkeld:  Alto Golf, Penina en Ocean Course.

(foto door Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net)

Dit vind je misschien ook leuk...