Inzamelingsactie voor dieren in de Algarve

Het komend weekend zullen in verschillende supermarkten in de Algarve inzamelingsacties worden gehouden voor zwerf- en asieldieren in de Algarve. Deze actie is een initiatief van  Projecto Ajuda Alimentar Animal –  Núcleo Algarve (PAAA). Een stichting die geld en voedsel inzamelt voor de honden en katten in de Algarve die geen thuis hebben.

Collectes
Vanaf vandaag tot en met zondag 12 juni worden er collectes gehouden in de Jumbo in Faro, de Pingo Doce in Albufeira tegenover Modelo en in de Pingo Doce tegenover de ‘Wormen-rotonde’. Ook in Lagoa wordt er op zaterdag en zondag voor de dieren gecollecteerd in Pão de Açúcar.

16 ton voedsel
Het voedsel en geld wordt gebruikt voor instanties die dieren helpen, maar het is ook voor particulieren die weinig middelen hebben maar wel veel dieren opvangen of te eten geven.  Om alle organisaties en dierenliefhebbers te ondersteunen die  voor in de steek gelaten dieren zorgen is zo’n 16 ton voedsel per maand nodig. De inzamelingsactie van de PAAA vindt dan ook niet alleen dit weekend plaats, maar in de hele maand juni. Op de website van de organisatie staat aan de rechterkant een schema met data en plaatsen van inzamelingsacties. Er is ook meteen een link met een kaartje van de locatie bijgevoegd.

Vrijwilligers
Behalve voedsel en geld heeft de PAAA ook andere zaken nodig, zoals medicijnen, dekens, speeltjes en drink- en voerbakken. Ook zijn er altijd vrijwilligers welkom.

Dit vind je misschien ook leuk...