Auteurs gezocht voor reisgids Algarve & Alentejo

Woon je in de Algarve of Alentejo? Weet je de verborgen baaien, hipste winkels, de leukste overnachtingsmogelijkheden en typische Portugese restaurants te vinden?

Kortom kan jij de reiziger, die niet van het massatoerisme houdt, wegwijs maken in de Algarve of Alentejo? En kan je ook nog schrijven? Meld je dan aan als auteur voor een nieuw te verschijnen reisgids.

In totaal zijn er vier auteurs nodig. De werkzaamheden starten ongeveer begin februari en duren tot half april. Heb je interesse of ken je een geschikte auteur? Stuur mij dan snel een bericht.

Update: de auteurs zijn inmiddels gevonden.

(foto door wabisabi2015Flickr.com)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Marcha schreef:

  Carry, je weet me te vinden!
  Groetjes!

 2. Marc Struik schreef:

  Hallo,

  Mijn naam is Marc Struik en woon in Albufeira.Pendel veel op en neer tussen NL en PT.Heb een vastgoedkantoor.Heb heel veel gereisd,vooral in Algarve,en denk dat ik naast heel veel tips en bezienswaardigheden de lezer kan boeien met zaken die de vakantie veel leuker maken doordat je komt in dorpjes waar je normaal niet komt.En uiteraard komen dan de restaurantjes,hotels,shops,bezienswaardigheden e.d aan de beurt waar je je nog echt in het oude Portugal waant.
  Hoor graag van jullie.

  groeten

  Marc Struik

 3. Michele schreef:

  mocht je interesse hebben in mijn ‘kennis’, kom in de Algarve al 22 jaar, en heb errug veel gezien, met name de niet toeristische kanten van Algarve en deels Alentejo… ken de Algarve zeg maar ‘als de binnenkant van mijn broekzak’…
  groet,
  Michele

 4. Pascale Jansen schreef:

  Ik heb zeker interesse! Life in the Algarve is voor mij een inspiratiebron… Sinds 2001 loop ik hier rond met een fototoestel of videocamera en geniet van de kleuren en geuren die mij omringen. Kortom, elke dag weer zoveel WOW momenten !

  Pascale Jansen

 5. kees den braven schreef:

  Wij (man en vrouw) zijn veelvuldig op platteland op grens Algarve en Alenteju.Kennen stranden/restaurantjes enz in de buurt van Odexeice en Sao Teotonio op ons duimpje.

 6. erica schreef:

  Ik lees deze oproep en heb geen idee of men al aan t schrijven is, maar ik denk dat ik een bijzondere bijdrage kan leveren aan jullie idee.
  Ik ben niet alleen bekend in de algarve maar ook in de alentejo
  ,spreek vloeiend Portugees waardoor ik altijd op de meest prachtige plekjes kom om te eten, dingen te bekijken en vooral mensen te ontmoeten. Als ik mensen die nog nooit in Portugal waren geweest een dagje meenam heb ik hen vaak kennis kunnen laten maken met het echte Portugal, mensen die hun huis zo maar voor ons openstelden om te laten zien hoe men leeft in een dorp, hoe medronho gemaakt wordt, waar de beste kaasjes gemaakt worden, de lekkerste chouriço en de kleinste musea weet ik ook te vinden. Ik noem het sinds ik mijn voet ooit op Madeira zette ( hoewel dat toch nog wat anders is dan het continent) “mijn 2e vaderland”. Ik heb regelmatig stukjes ingeleverd voor de lonely planet, maar kan wel een boek vol schrijven over dit mooie land, de prachtige natuur en cultuur, de volkswijsheden ( en “onwijsheden” die ik vooral heb meegekregen uit verhalen van oude vissers ) en vooral over de kleine “tasquinha’s ” waar je nu zelfs nog voor 60 eurocent een prachtige wijn krijgt, nog geserveerd met zelf ingemaakte olijven.
  dan heb ik het nog niet over de prachtige routes van de Algarve naar de Alentejo, of dit nu via de Guadiana ( met de meest prachtige uitzichten over Spanje en de oceean) via Mertola naar Pias en Beja, of via de Sao Marcos da Serra naar Santa Clara , Odemira, Vila Nova de Milfontes en terug via Vila do Bispo ( en daar perceves eten…)
  Verder natuurlijk de “leuke” tentjes waar je je in Brazilië of Angola waant, de karaoke cafés, de Nederlands, Duits, Engels en noem maar op georiënteerde bars en restaurants.
  Hippe bars en cafe’s ken ik vrij snel, dit dank zij een paar “filhados’ van rond de 20 die mij altijd op de hoogte houden waar je als 20’er gezien wilt worden.
  Afijn, al schrijvende denk ik dat ik maar de auto instap ( of de trein, een pracht ervaring) en weer even ga genieten van al het moois dat ik nu in gedachten voor mij zie. Om daarna ergens lekker te gaan eten en dan , na eerst karaoke gezongen te hebben even “wegdans” op Braziliaanse muziek ( of misschien rustig fado luisteren met “petiscos” )

 7. Rika van Zinderen Bakker schreef:

  Een beetje laat misschien, maar hopelijk niet te laat?
  Heb zeker interesse, ook al werk ik veel hier in de Algarve.
  Tourisme is de branche waarin ik me heb begeven, o.a. het verzorgen van boottrips met een traditionele boot van Portimão naar Silves over de rivier Arade en grottentrips naar Carvoeiro vanuit Portimão. Spreek redelijk Portugees en ken vele leuke plekjes (ook voor campers). Woon en werk hier inmiddels 2 jaar en heb eerst met mijn camper de Algarve verkend. Heb in Nederland o.a. als muziekresecent bij verschillende kranten freelance gewerkt.
  Graag hoor ik of er nog belangstelling is. Bijvoorbaat dank en hartelijke groeten van Rika. Ate logo

 8. Carry schreef:

  Hallo Rika,

  Ik heb je al per e-mail geantwoord, maar even voor iedereen die nog interesse heeft om mee te werken aan de reisgids. De auteurs zijn al gevonden. In ieder geval: iedereen bedankt voor zijn of haar reactie.