Luxe en natuur botsen in de Algarve

Een 5-sterrenproject voor Loulé, een 5-sterrenhotel voor Aljezur, 3000 nieuwe bedden voor Alcoutim, een miljoenenproject voor Vilamoura en ja er komt nog meer luxe in de Algarve, kortom de regio barst van de mogelijkheden voor een zeer comfortabele vakantie. Maar ook staat de Algarve bekend om haar mooie natuur en die komt langzamerhand steeds meer in het nauw.

Want hoewel de Algarve hoogbouw wil vermijden en nieuwe toeristische projecten met beleid wil uitvoeren, dreigt er toch een geliefd natuurgebied te verdwijnen vanwege de geplande uitbreiding van het resort  Herdade dos Salgados.

Het gaat om een lagune bij Salgados, die bij vogelaars bekend staat vanwege de enorme diversiteit aan bijzondere vogels. Onder andere steltlopers, snippen, wilde eenden, ooievaars, lepelaars én flamingo’s hebben daar hun thuis. Verder is het gebied met zijn duinen, uitgestrekte vlaktes en het aangrenzende lange zandstrand een prachtige omgeving voor wandelaars.

De Algarve wil  zich graag presenteren als een dynamische regio waar meer te doen is dan alleen eten, drinken en op het strand liggen. De voorzitter van de Algarve Tourism Board (ERTA), António Pina, benadrukte nog in mei vorig jaar dat de vogels en natuurgebieden belangrijke trekpleisters zijn voor een extra bron van toerisme voor de Algarve: de rustzoekers en natuurliefhebbers.  Voor die groepen is de zuidelijkste regio van Portugal inderdaad een prima vakantieoord. Nog wel… want hoe meer er gebouwd wordt, hoe meer natuur er verdwijnt en hoe meer vogels er vertrekken. Het is dan ook de vraag of een groep tevreden flamingo’s uiteindelijk niet meer geld in de toeristische kas van de Algarve oplevert dan weer een luxe resort erbij.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marcha schreef:

    Hai Carry,

    Alles goed met je?
    Ik wandel vaak in dit gebied en verwonder me inderdaad over alle bouwwerkzaamheden. Ik denk dat men meer aan het geld denkt dan aan de flamingo’s helaas…….
    Groetjes!