Automobilist veroorzaakt dodelijk ongeluk tijdens processie

In Vila Chã do Marão, een plaats in het Noorden van Portugal, is een automobilist gisteravond ingereden op een religieuze optocht. Daarbij zijn drie doden en twaalf gewonden gevallen. De 27-jarige bestuurder reed met hoge snelheid door het dorp. Toen hij moest uitwijken voor een geparkeerde auto verloor hij de macht over het stuur en reed in op de processiegangers. Volgens de NOS vluchtte de automobilist na het ongeluk uit zijn auto. Na zijn aanhouding bleek de man geen alcohol gedronken te hebben.

542 ongelukken in Portugal
Volgens de Portugese politie zijn er sinds afgelopen donderdag al 542 ongelukken gebeurd op de Portugese wegen. Zeven mensen zijn daarbij gedood en twintig zwaargewond. Verder vielen er 166 lichtgewonden.  Daarbij zijn de slachtoffers van het drama gisteravond in Vila Chã do Marão meegeteld. In dezelfde dagen rond de paasperiode van vorig jaar waren er 61 ongelukken minder.

Extra controles tijdens paasperiode in Portugal
Net als vorig jaar patrouilleert de politie extra tijdens de paasperiode. Tijdens deze ‘Operação Páscoa 2011’ worden er extra snelheids- en alcoholcontroles gehouden.

(foto door Valerie Everett – Flickr.com / CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...