Megagolf bij Nazaré zorgt voor wereldrecord surfen

Surfer op een hoge golfDe surfer Garret McNamara heeft via een megahoge golf aan de Portugese kust het Guinness World Records Book gehaald. De 44-jarige Amerikaan werd in november vorig jaar gefilmd toen hij bij Praia do Norte bij Nazaré via een bijna 24-meter hoge golf naar de kust surfte. Na bestudering van de videobeelden heeft Guinness World Records besloten dat McNamara op de hoogste golf ooit heeft gesurft.

De hoogsten
McNamara begon als kind al met deze sport. Op latere leeftijd werd het zijn  missie om de hoogste golven van de wereld te bedwingen. Daarom kwam hij ook naar Nazaré. Volgens de Amerikaan vind je ze namelijk daar……. de hoogste golven van de wereld.

Zandbank en rotsen
En dat kan kloppen, want Nazaré heeft een zandbank voor de kust, waardoor de al groot uitgevallen golven van de Atlantische Oceaan nog eens extra omhoog worden gestuwd. Een prachtige plek om te surfen dus. Maar wel voor de ervaren surfer, want de golven zijn niet alleen hoog, maar slaan ook dicht bij de rotsachtige kust stuk. Volgens McNamara was het dan ook een gevaarlijke onderneming  ‘Als ik was gevallen, had ik niet meer geleefd, want op de surfspot gaan de golven richting de rotsen’, vertelt hij aan de Britse krant The Sun.

De dag ervoor…
Het hele record was er misschien nooit geweest als McNamara de bewuste dag meer naar zijn lichaam had geluisterd. Volgens de Huffington Post was de surfer moe van de dag daarvoor. Ook toen stond de wereldrecordhouder op zijn surfplank voor de kust van Nazaré. En volgens hem waren de golven die dag nog hoger. Helaas had niemand hem op dat moment gefilmd.

Hoe dan ook, spectaculair blijft zijn surfactie op de monstergolf bij Nazaré. Kijk zelf maar naar deze video:

 

 

(Foto door M-Pics / FreeDigitalPhotos.net)

 

Dit vind je misschien ook leuk...