Fado en Flamenco in de Algarve

De komende weken kun je in de Algarve zowel de vurige Spaanse Flamenco als de weemoedige Portugese Fado zien en horen. Voor wat de Spaanse cultuur betreft: Jesus Herrera y Seu Cuadro Flamenco treden op  in het Figuras Theatre in Faro. De populaire flamencodanser Herreraj staat dan op het podium met mededanser Begonña Arce en zangers Cheito en Jesus Flores. Op de gitaar speelt J.M. Tudela.  Op Youtube vind je alvast een impressie van de opzwepende shows van Herrera. In het echt is de Spaanse flamencodanser vrijdag 4 februari te bekijken vanaf 21.30 uur. De toegang is 10 euro.

De volgende avond is er nog een spetterende flamencoshow van El Flamenco Viene del Sur  in het Figuras Theatre met de dansers Lola Jaramillo en Hugo Sanchez. Gezongen wordt er door Pepe de Pura en Trini de la Isla onder begeleiding van de gitaar van opnieuw  J.M. Tudela. Het spektakel begint om 21.30 uur en de toegang kost ook deze keer 10 euro.

Concurso de Fado Amador
Een week later komen de fado-liefhebbers aan hun trekken in Vila Real de Santo António. Daar vindt op 12 februari vanaf 21.30 uur de finale van de Concurso de Fado Amador plaats in het Centro Cultural. Aanstaande zaterdag kan ook al de derde ronde van dit zangconcours bijgewoond worden in de Sociedade Recreativa Cacelense in Vila Nova de Cacela. Voor meer informatie kun je bellen naar 281 510 045 of mailen naar anagomes@cm-vrsa.pt.

Festival Sons do Fado
En dan is er nog het Festival Sons do Fado in Lagoa. Tussen 5 en 26 februari kun je hier nieuw fado-talent uit de Algarve aan het werk zien. Er zijn drie voorrondes waaruit een 7-koppige jury iedere keer vier zangers kiest die doorgaan naar de finale op 26 februari (21.30 uur in  het Auditório Municipal van Lagoa). De entree kost 6 euro. De voorrondes zijn gratis en vinden op verschillende locaties plaats. De eerste zangers gaan op 5 februari om 16.00 uur van start in Associação da Bela Vista in Parchal. Op 12 februari is er ook vanaf 16.00 uur nieuw fado-talent te zien in de Sociedade Recreativa 20 de Janeiro in Carvoeiro. De derde voorronde wordt in Porches gehouden. Hier begint de fado-competitie om 16.00 uur in Centro Cultural D. Dinis.

(foto door Feliciano GuimarãesFlickr.com / CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...