5 sterren voor jachthaven Lagos

Marina de Lagos kan zichzelf trots op de borst kloppen, want het is de eerste jachthaven van het Iberische schiereiland dat gewaardeerd is met vijf sterren. De verantwoordelijke instantie daarvoor, het International Marine Certification Institute (IMCI) in Brussel, vindt de haven van Lagos goed genoeg om aan te sluiten bij de gecertificeerde jachthavens van Europa. Het gaat hier om de zogenaamde ‘Blue Star Marina Certification’.

Het waarderingsysteem voor havens werkt eigenlijk op dezelfde manier als voor hotels en restaurants. Dat betekent dus dat de jachthaven van Lagos topkwaliteit biedt in de ogen van het IMCI. Bij de beoordeling werd er onder andere gelet op uiterlijke presentatie, veiligheid, sanitaire voorzieningen, diensten, eetgelegenheden plus de organisatie en onderhoud van de haven. Marina de Lagos, dat  inmiddels vijftien jaar bestaat, kreeg eerder de Euromarina Achor Award, de European Blue Flag en de 5 Gold Anchor Award.

Gunstige ligging bij het centrum van Lagos
De jachthaven in Lagos biedt plaats aan 462 boten van maximaal 30 meter lang. Degenen die met hun boot aanmeren hebben onder andere toegang tot draadloos internet, winkels in de buurt en de rustige gedachte dat de haven 24-uur per dag wordt bewaakt. Maar de jachthaven van Lagos is vooral gewild door de gunstige ligging. Je wandelt zo van de boot naar het centrum van de stad. En overdag kun je prachtig uitvaren naar open zee en de lange witte stranden en imposante rotspartijen vanaf het water verkennen. Ook wordt de haven gebruikt als tussenstop voor zeilers die op weg zijn naar het Middellands Zeegebied, het Caribische gebied of Afrika.

(foto door martin_vmorris Flickr.com/ CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...