Gastronomische festivals in de Algarve

In de Algarve zijn op dit moment op twee plaatsen gastronomische festivals gaande. Dit weekend kan je tot en met 2 mei op voordelige wijze kennismaken met de beste restaurants van Loulé. Tijdens deze Loulé Restaurant Week schotelen de restaurateurs hun bezoekers mooie gerechten voor tegen een betaalbare prijs. Alle menu’s kosten twintig euro waarvan er één euro naar een goed doel gaat. Een initiatief dat restauranthouders in 1992 in New York hebben bedacht en dat inmiddels in veel steden wereldwijd wordt georganiseerd.

Elk deelnemend restaurant stelt voor de Restaurant Week een speciaal menu samen dat bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. De koks zijn vrij om de klassieke gerechten van het huis te presenteren of zich juist uit te leven op nieuwe creaties. Meer dan twintig van de beste restaurants van Loulé doen mee. Een aantal van deze restaurants zijn: Alambique, Bistro Des Z’Artes, Chez Ângelo, Millenium, Monte da Eira, Pequeno Mundo, Thai en Casa do Pescador. Alle deelnemende restaurants en hun menu’s zijn te vinden op de site van Loulé RestaurantWeek.

Gastronomia do Mar Festival
Nog meer eten, en vooral van wat de zee te bieden heeft, kan tot en met 9 mei in Tavira en de aangrenzende gemeentes Cabanas, Santa Luzia. Daar organiseert de gemeente Tavira voor de zevende keer het Gastronomia do Mar Festival.  Ook hier maken restaurants speciale menu’s voor het festival, waarin vooral inktvis en tonijn de hoofdrol spelen.   Welke restaurants er deelnemen, de menu’s, prijzen en plattegronden vind je in dit pdf-document. (Het eerste gedeelte is in het Portugees, maar de menu’s zijn verderop ook in het Engels vertaald.)

Verblijf je in een hotel in Tavira tijdens het festival en eet je in twee van de deelnemende restaurants het Gastronomia-do-Mar-menu dan kan je korting krijgen op je hotelovernachtingen plus ontbijt. Informeer naar de kortingskaart bij de receptie van je hotel.

Bom apetite!

Dit vind je misschien ook leuk...