Powerboats spetteren in Portimão

Op 8 en 9 mei a.s. gaan de razendsnelle formule-1 raceboten weer los op de Rio Arada in Portimão tijdens de World Powerboat Championship – Grand Prix of Portugal/Algarve.  Een sportevenement waaraan de wereldtop meedoet.

Het programma begint op de eerste dag om half elf met de eerste testrondes die tot half twaalf duren.  ’s Middags wordt er vanaf 15.00 uur een uur lang op tijd gevaren. De volgende dag wordt er tussen 10.30 en 11.30 weer vrij geoefend met daarna vanaf 13.45 een Presentation Lap. Tussen 14.00 tot 14.45 uur gaan de besten tot het uiterste voor de titel van de Grand Prix of Portugal/Algarve. Meteen daarna is er de ceremoniële prijsuitreiking compleet met pitspoezen en champagne.

Gratis rondleidingen
Het is een groot zinderend evenement, maar waarbij je toch de kans krijgt om de boten van dichtbij te bekijken en de internationale snelle watersportcultuur op te snuiven. Daarvoor worden er speciale gratis rondleidingen georganiseerd in het havengebied.

En om alvast iets van de dynamische sfeer te proeven, bekijk dan de sfeerimpressies van de World Powerboat Championship in 2007.

Dit vind je misschien ook leuk...