Algarve in zwart/wit

Wil je zien hoe de Algarve eruit zag voor de komst van vakantievilla’s, apartementen en chique restaurants? De Algarve uit de tijd van zandweggetjes, ezelskarren en een bevolking die het geld nog voornamelijk verdienden met visvangst en landbouw? De Algarve dat nog een onontdekt paradijs was?

Dat kan aan de hand van een serie foto’s over de geschiedenis van dit zuidelijkste district van Portugal. Vanwege het veertigjarig bestaan van Turismo do Algarve heeft deze toeristische organisatie foto’s verzameld van het vroegere Algarve. Alleen gaan de momentopnames veel verder terug dan veertig jaar.

Bekijk bijvoorbeeld leden van het brandweerkorps van S. Brás de Aolportel in 1939 inclusief hun oldtimer, een schoolklas op excursie in Sagres in 1937  en een groep vrienden in badpak op het strand van Quarteira in 1935.  En zie hier het strand zelf van Quarteira in 1968, zonder boulevard en hoogbouw. Ook leuk gymles voor meisjes in 1956.  Kijk zelf maar voor meer nostalgisch Algarve (even naar beneden scrollen en voor nog meer foto’s klikken op ‘mostrar mensagens mais antigas’).

(Foto door Number Six Flickr.com)

Dit vind je misschien ook leuk...