Bekijk foto’s van Portugal op het web

Portugal is hartstikke fotogeniek en het barst dan ook van de mooiste foto’s van dit land. Professionele fotografen, toeristen, wereldreizigers, maar ook Portugese families uit vroegere tijden maken en maakten foto’s van Portugal.  Een groot deel van al deze mooie en interessante beelden vind je terug op het web. Je kunt Portugal zelfs online in 360 graden bekijken.

Foto’s van Portugal door professionele fotografen
De Belgische fotograaf Michel Geeraert is in Portugal geweest en heeft daar voornamelijk mensen vastgelegd. Je vindt er mooie portretten van de Portugezen. Aanrader als je van oude en verweerde gezichten houdt. Ook de Duitse Alfred Molon heeft Portugal bezocht en daarvan mooie beelden gemaakt. Of bekijk Portugal in zwart-wit via de foto’s van Francois Coco Laso.  Kleurige zonnige beelden van de zomer in Portugal heeft Michel van Link2picture gefotografeerd. Ga ook even langs deze website als je van dolfijnen houdt.

Verzamelde foto’s van Portugal door diverse fotografen en reizigers
De leden van de reizende en fotograferende community Trekearth hebben tijdens hun reizen foto’s vanuit heel Portugal genomen. De huisjes in het dorp Cacela Velha, de rotsen van de Algarve, een zonsopgang in Ria da Formosa, nauwe straatjes in Lissabon, een vuurtoren op de Azoren, de bloemen op Madeira… via deze website kom je overal. Ondanks het grote aanbod hoef je niet te verdwalen tussen de online fotoalbums. Je kunt gemakkelijk regio’s en plaatsen selecteren van waar je foto’s van Portugal wilt zien. Nog meer beeld kun je vinden op Zoover.nl. Ruim tweehonderd afbeeldingen van Portugal staan hier verzameld. Ook de reisreporters van Columbus hebben Portugal op de foto vastgelegd. Bijna tweeduizend afbeeldingen zijn er inmiddels. In de rechterkolom kun je aangeven van welke Portugese regio of  stad je foto’s wilt bekijken.

Foto’s van Portugal vanuit de lucht
Ze zijn er vanaf het vasteland, uit de trein, vanaf een boot, maar ook vanuit het vliegtuig. Vlieg bijvoorbeeld eens over Portugal via deze luchtfoto’s.  Van Fátima tot aan Castro Marim, van Estoril tot aan Funchal op Madeira, van Lissabon tot aan Ilha da Faro overal vliegt deze fotograaf heen. Klik je op de foto’s dan krijg je een uitvergroot exemplaar waarop de omgeving glashelder is te zien.

Foto’s van Portugal in 360 graden
Stranden, kastelen, landschappen, dorpen en steden in Portugal kun je het allemaal in 360 graden bekijken. Helaas zijn de foto’s van stranden in het zuiden van Portugal nog niet gemaakt, maar in Noord-Portugal kun je de zee wel alvast virtueel bekijken. En er is nog een website met foto’s van Portugal waar je om je heen kunt kijken. Je kunt regio’s, plaatsen en of het onderwerp makkelijk selecteren via de ’tags’.

Foto’s voor wandelaars en fietsers in Portugal
Ben je van plan om lange wandelingen door Portugal te gaan maken? Dan kun je op het web alvast via foto’s bekijken hoe het er onderweg uitziet. Surf naar verschillende wandelgebieden in Portugal die zijn gefotografeerd en vind wandelroutes van Noord-Portugal tot aan de Algarve in beeld. Ga je liever fietsen? Ga dan mee met Kees Swart.  Hij heeft een fietstocht van 850 kilometer gemaakt door het midden van Portugal en daar mooie foto’s van gemaakt.

Foto’s van het vroegere Portugal
Een van de eerste Portugese fotografen was Carlos Relvas.  Deze grootgrondbezitter, stierenvechter, ruiter en uitvinder ging in de 19e eeuw ook nog eens graag en succesvol op pad met zijn fotocamera. Zijn foto’s geven een mooi beeld van hoe het leven er toen in Portugal uit zag. Wil je meer foto’s van Carlos over het oude Portugal zien, dan kun je ook afreizen naar het plaatsje Golegã dat ruim honderd kilometer ten noordoosten van Lissabon ligt. Daar vind je het bijzondere huis van Carlos Relvas. Online terug in de tijd naar de Algarve van de vorige eeuw kan ook met de historische foto’s van gewone Portugese families. En ook de fotografen van het beroemde fotopersbureau Magnum hebben hun lens in het verleden gericht op Portugal. Daarvan is ook het fotoboek Mirror Mirror: Portugal as seen by Magnum Photographers verschenen. De foto’s zijn genomen vanaf de jaren vijftig.

(foto door Katie_photographer – Flickr.com / CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Thanks for putting the link to my blog in your site

    http://portugalfotografiaaerea.blogspot.com/

    I will share yours.

    Duarte Fernandes Pinto

  2. Carry Böhmermann schreef:

    Thank you Duarte: for the link and the beautiful pictures of Portugal from the air.