Realityserie over Nederlandse huisarts in de Algarve

In de zomermaanden wordt de Algarve ovespoeld door toeristen. En dat betekent topdrukte voor de huisartsen. In juli dit jaar opperde de Regional Algarve Health Administration daarom het plan om extra dokters uit Uruguay aan te trekken voor het zomerseizoen. Het initiatief zou eind dit jaar van start moeten gaan.

Maar hoe druk heb je het als huisarts in het meest toeristische deel van de Algarve, namelijk Albufeira? En wat gebeurt er eigenlijk als je als vakantievierende Nederlander in de Algarve buik- of oorpijn krijgt? Ben je in de buurt van Albufeira dan is er grote kans dat je terecht komt bij International Health Centres. Een bekende kliniek waar de Nederlandse huisarts Heino Folmer werkzaam is.

Deze dokter staat centraal in de  13-delige realityserie ‘De Vakantiedokter’ van de AVRO. In deze serie worden Nederlandse toeristen in de Algarve gevolgd die een huisarts nodig hebben. Het programma laat daarbij volgens de AVRO niet alleen het medische deel zien, maar ook de menselijke kant van arts en patiënt. Van Nederlanders die vanwege letsel hun vakantieplannen moeten wijzigen tot aan de hond van de huisarts zelf die een ontsteking heeft.

Benieuwd naar de praktijkervaringen van dokter Heino en zijn leven in de Algarve? Kijk dan donderdagavond 10 september om 19:25 naar de eerste aflevering van ‘De vakantiedokter’.

Dit vind je misschien ook leuk...