Culinaire topsterren koken in de Algarve tijdens het International Gourmet Festival

culinair evenement - Algarve

(foto door Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net)

Vandaag is in de Algarve het International Gourmet Festival 2013 begonnen. De top van de culinaire wereld is present tijdens dit evenement, dat dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. Van 7 tot en met 17 november vormt het luxe Vila Joya resort het voornaamste decor voor de aanwezige internationale topchefs, die bijna allemaal minimaal een Michelinster hebben verdiend. In totaal doen er 37 chefs, die bij elkaar 60 sterren hebben, mee aan de bereiding van 1001 gerechten.

Voor dit evenement is Vila Joya een ideale plek, want dit restaurant huisvest een van de restaurants in Portugal, dat twee Michelinsterren heeft. Daarbij ligt het resort ook nog eens heel mooi aan de kust in Galé vlak bij Albufeira. Nieuw dit jaar bij het International Gourmet Festival is de samenwerking van Vila Joya met het luxueuze vijfsterrenhotel Conrad. Het hotel is nog maar sinds 2012 open, maar al beroemd om zijn restaurant Gusto waar Heinz Beck, chef-kok en in het bezit van een Michelinster, de scepter zwaait. In Vila Joya is het de Oostenrijkse Dieter Koschina die het menu bepaalt.

Topchefs uit verschillende werelddelen bereiden speciale gerechten
Het International Gourmet Festival biedt een gevarieerd programma met lunches en diners in verschillende thema’s. Zo is er een Italian Delight, een Thai Delight en een Royal Dutch Evening. De laatste vindt op 11 november plaats. Een van de topchefs die daar aanwezig zal zijn, is de bekende kok Jonnie Boer van De Librije in Zwolle. Maar ook Hans van Wolde, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo en Jannis Brevet koken mee. Op de laatste avond van het culinaire spektakel  kookt gastheer, Dieter Koschina, zelf tijdens het populaire ‘Kochina & Friends’. Verder zijn er kookdemonstraties en proeverijen van onder andere olijfolie, wijn, champagne en port.

Prijzen en beschikbaarheid voor het International Gourmet Festival in de Algarve
Wie erbij wil zijn, moet flink in de buidel tasten. De prijzen beginnen vanaf 350 euro. Wil je bij een chef aan tafel zitten, dan moet je rekenen op minimaal 400 euro. Maar het is dan ook wel een unieke gelegenheid om bijzondere gerechten te proeven, die bereid zijn door zoveel culinair sterrentalent.

Meer informatie is te vinden op de website van het International Gourmet Festival. Het programma laat ook zien of er nog plaatsen vrij zijn. Voor een diner bereid door Portugese chef-koks met een Michelinster zijn bijvoorbeeld nog enkele plekken beschikbaar, net als voor The Royal Dutch Evening.

 

Dit vind je misschien ook leuk...