Carnaval 2012 in Loulé met ‘Merkozy’

Sambadansers carnaval - Portugal Het carnaval in de Algarve zal dit jaar worden beheerst door de EU-crisis. Maar dan wel op ludieke wijze. Satire is namelijk altijd volop aanwezig tijdens de carnavalsoptochten. De grootste carnavalsoptocht van de Algarve vindt plaats in Loulé. En met het 106-jarige bestaan heeft Loulé daarmee een van de oudste carnavalsoptochten van Portugal. Een kleurrijk feest dat een flink aantal bezoekers vanuit binnen- en buitenland trekt.

Samba-danseressen en politici
Behalve ‘Angela Merkel’, ‘Nicolas Sarkoz’y en Portugese politici, zijn er ook samba-danseressen en musici aanwezig op en om de praalwagens. Zij zullen onder begeleiding en het maken van opzwepende muziek door de Av. José da Costa Mealha van Loulé trekken. De optochten zijn ’s middags op 18, 19 en 21 februari. De entree is € 2,00.

Carnavalsfeesten in Loulé
Behalve naar de carnavalsoptochten kijken, kun je ook een van de feesten ’s avonds bezoeken. Op zaterdag 18 februari is er vanaf 22.00 uur het traditionele carnavalsgala  in ‘Palácio do NERA’ in Loulé. Daar worden feestvierders uitgenodigd om verkleed te komen.  Maandagavond wordt er nog een keer carnaval gevierd met een DJ. Toegang tot het carnavalsgala op zaterdag kost € 15,00. Maandag kun je naar binnen voor € 7,00.

Nog meer carnaval in de Algarve
Ook vieren de Portugezen op andere plaatsen in de Algarve carnaval. Er is onder andere op 19 en 21 februari vanaf 14.00 uur een optocht in Paderne. En in het plaatsje Odiáxere (vlak bij Lagos) vindt er op 21 februari een carnavalsoptocht plaats.

 

(foto door Mario José Martins – Flickr.com / CC-licentie)

 

Dit vind je misschien ook leuk...