Loulé viert verjaardag met heropening theater

Loulé heeft op 1 februari 23 jaar geleden stadsrechten gekregen en dat gaat de jarige stad die dag ook vieren. Er zijn tal van festiviteiten, waarvan het hoogtepunt de heropening is van het uit 1930 stammende theater Cine-Teatro Louletano. De gemeente heeft 3,5 miljoen euro in dit gebouw, waar plaats is voor 300 toeschouwers, geïnvesteerd. Het geldbedrag is onder andere gebruikt voor het verbeteren van het toneel, licht en geluid. Ook aan de veiligheid is gedacht door het versterken van de balkons in het theater.

Openingsconcert
Om 17.00 ’s middags wordt het theater heropend. ’s Avonds om 21.30 uur zal het Mário Laginha Trio het podium inwijden met ‘Mongrel’. Dit klassieke jazzconcert wordt gespeeld door Mário Laginha zelf op de piano, Bernardo Moreira op de contrabas en Alexander Frazão op de drums.

Tentoonstelling Carnaval Loulé
De hele dag door zijn er activiteiten. Deze starten rond 10.30 uur met de presentatie van de renovatieplannen voor de Largo de São Francisco. Verder wordt er later op de dag de pas vernieuwde brug over de Ribeira do Cadoiço geopend en start er een werkplaats annex museum voor en over Carnaval in de Zona Industrial in de stad. In het museum zal een doorlopende tentoonstelling te zien zijn van het Carnaval in Loulé van de afgelopen 100 jaar.

Zie voor meer informatie over de evenementen en aanvangstijden het complete programma (pdf).

(foto door CTHOE – Wikimedia Commons/ CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...