Algarve is volgens Britten weer goedkope vakantiebestemming

De Algarve kan zich weer opmaken voor een goed toeristisch seizoen. Hoewel het vanwege de crisis een tijd van somberte is geweest met flinke dalingen in het aantal boekingen, ziet het er naar uit dat de Britten de Algarve weer als één van hun meest geliefde vakantiebestemming gaan beschouwen.

Uurtarief
Volgens Jet2holidays krijgen Britten die verzekerd willen zijn van zon het meeste waar voor hun geld in de Algarve. Voor gemiddeld 2,80 Engelse Pond per uur, geniet de Britste toerist van elf uur zon per dag en een gemiddelde temperatuur van 27,5 graden celsius. In de top vijf van Jet2holidays volgen Turkije met een uurtarief van 3,70, Majorca met 3,80, Costa del Sol met 4,00 en tenslotte Corfu met 4,80.

Prijspeil
Nog meer goed nieuws voor de toerist die naar de Algarve wil, komt van het Britse ‘Post Office Travel Services’. Jaarlijks onderzoeken zij wereldwijd het prijspeil op  verschillende vakantiebestemmingen .  Dit jaar concludeert hun ‘Holiday Cost Barometer’ dat de Algarve na twee jaar weer terug is in de top tien van de goedkoopste vakantiebestemmingen. Vanwege de prijsdalingen van de afgelopen periode was de Algarve bijna nummer één van de EU, maar volgens de barometer zijn de vakantieboodschappen in Portugal net 39 Britse centen duurder dan de goedkoopste bestemming in de EU: Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk...