Onderhandelingen gaande over filmstudio’s in Portimão

De kans om filmsterren te spotten in de Algarve wordt in de toekomst waarschijnlijk heel groot. De Algarve Film Commission en het gemeentebestuur van Portimão onderhandelen met Universal Studios en CBS Paramount over een studiocomplex en een bijbehorend themapark over filmgeschiedenis en auto’s.

De Portugese acteur Joaquim de Almeida is één van de drijvende krachten achter het project. Hij vindt dat Portugal de filmindustrie alles kan bieden wat het nodig heeft. ‘Een gunstige wetgeving, concurrerende salarissen, een afwisselende landschap en het uitstekende klimaat van de Algarve. Er is alleen een studiocomplex nodig die grote filmproducties aankan.’

Het project zal naar verwachting 750 miljoen euro gaan kosten en op een terrein van 150 hectare gebouwd worden. Als de onderhandelingen succesvol verlopen,  staan er elf studio’s gepland, waarvan de eerste twee in 2010 gebouwd zullen worden. Dus het wordt nog even wachten voor de paparazzi. Hoewel … Angelina Jolie zoekt alvast (zonder Brad) een huis aan zee bij Lagos. Alleen gaat zij naar de Algarve voor haar rust.

Dit vind je misschien ook leuk...