Binnenkort gratis Wi-Fi hotspots door heel de Algarve

Verspreid door heel de Algarve worden op dit moment nieuwe gratis Wi-Fi hotspots geplaatst.  In totaal komen er honderd van deze locaties bij waar het mogelijk is om zonder te betalen draadloos te internetten.  Volgens  de nieuwssite Barlavento Online zou iedere gemeente tenminste een Wi-Fi hotspot moeten krijgen. De Algarve wordt hiermee de eerste ‘draadloze’ regio van Portugal.

Sponsors van het Wi-Fi hotspot-project in de Algarve
De plekken zijn herkenbaar aan een rood affiche met een ijsje erop met daarin de naam van het project: ‘Olá, aqui há Wi-Fi, gratuito’. Dat het gratis is, is mede te danken aan het ijsmerk Olá, vandaar ook het logo op het affiche.  Het bedrijf hoopt door deze actie meer ijsjes te verkopen.  Ook investeerden Wi-Fi provider Vex Portugal en Globalalgarve in het project. Vex Portugal zorgt voor de technische ondersteuning van het Wi-Fi hotspot-netwerk. Globalalgarve is verantwoordelijk voor de regionale ontwikkeling in de Algarve en heeft zich de laatste twee jaar ingezet voor de digitale ontplooiing van deze regio. De verwachte kosten voor de honderd Wi-Fi hotspots in de Algarve liggen op een jaarlijks bedrag van ongeveer 50.00 euro.

Toegankelijkheid Wi-Fi hotspots in de Algarve
De Wi-Fi hotspots zijn zowel toegankelijk voor Portugese inwoners als toeristen. Na gratis registratie kan er met een laptop, mobiel of tabletcomputer op het draadloze net worden gesurft. De snelheid waarmee dat kan  is maximaal 16 Mbps.

Wil je weten of er bij jou in de buurt gratis of betaalde Wi-Fi hotspots zijn? Je kunt ze vinden via deze kaart.

(foto door Ed Yourdon –  Flickr.com / CC-licentie)

 

Dit vind je misschien ook leuk...