Regen geselt Algarve

Zon, zee en strand waren vanmorgen even allemaal niet aan de orde in de Algarve. De regen en wind waren zo hevig dat er geen vliegtuigen konden landen op het vliegveld in Faro. De toestellen moesten vanaf omstreeks 10.00 uur  uitwijken naar andere luchthavens in Spanje en Portugal. Dat bericht het Portugese persbureau LUSA. Vanaf 12.00 uur werd het vliegschema weer hervat. In totaal zouden er zestien vluchten vertraging hebben opgelopen.

Overstroomde straten in Faro
Behalve voor problemen op de luchthaven zorgde de hevige regens en harde wind voor veel overlast in het verkeer. Door het slechte weer overstroomden de straten in Faro. Ook was er op de autoweg N125 veel wateroverlast. Files en diverse aanrijdingen waren het gevolg. In totaal werden er vanochtend 59 voorvallen, zoals aanrijdingen en overstromingen, gemeld door het slechte weer in de Algarve.

Lekkages vliegveld Faro
Het Engelse weekblad The Resident meldt dat volgens het Portugese Meteorologisch Instituut deze ochtend 49 mm regen was gevallen op het vliegveld Faro. Normaal valt er over de hele maand mei 21 mm. Dat zorgde ook voor problemen met het luchthavengebouw in Faro. Een getuige van het wateroverlast op het vliegveld vertelt aan The Resident dat het water door het dak heen langs de ramen naar beneden liep. De overstroming was zo hevig dat een kiosk moest sluiten. Een andere aanwezige zag het water onder de draaideuren omhoog borrelen en daarna tot tien meter de aankomsthal instromen.

(foto door Walt Stoneburner / CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...