Tornado richt ravage aan in de Algarve

De tornado die afgelopen vrijdag door de Algarve raasde heeft een flinke ravage aangericht. Silves , Lagoa, Carvoeiro en Alvor  werden hierbij het zwaarste getroffen. Auto’s zijn door de lucht geslingerd, daken raakten beschadigd en bomen werden ontworteld.  Ook raakten er  mensen gewond door rondvliegende objecten. Verder vielen auto’s  en campers met inzittenden om door het natuurgeweld, waarvan enkele Nederlandse toeristen slachtoffer werden. Van de dertien gewonden zouden een aantal nog in kritische toestand zijn zijn. De Nederlanders zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Gezinnen dakloos door tornado
Verder veroorzaakte de tornado in de Algarve ook ander leed. Er zijn honderden huizen beschadigd, waardoor diverse gezinnen dakloos raakten. Ook liepen er gebieden onder water en hadden duizenden families geen stroom meer.

Hoewel het wel eens flink kan stormen in de Algarve en ooit zelfs vanwege het hevige noodweer het dak van het vliegveld van Faro instortte, is een tornado in Portugal een zeldzaamheid. Het natuurgeweld was voor veel Portugezen dan ook een onaangename verrassing.

Beelden van de tornado in de Algarve
Hoe erg het tijdens de tornado was en hoe groot de schade is die de windkracht heeft veroorzaakt, kun je zien op de vele foto’s en video’s die door getuigen zijn gemaakt. Hier zijn enkele links:

De tornado in Silves

Nieuwsvideo over de gevolgen van de tornado

Een fotoserie van de schade door de tornado in de Algarve

 Foto’s en meer informatie over tornado’s in de Algarve

 

(foto door George Stojkovic – Freedigitalphotos.net)

 

Dit vind je misschien ook leuk...