Fiesa 2012: idolen van zand in de Algarve

Zandsculptuur Fiesa evenement AlgarveGeen wassen beelden, maar prachtige zandsculpturen  in het Portugese plaatsje Pêra laten idolen van vroeger en nu zien. Michael Jackson en The Beatles staan onder andere in het zandlandschap van dit internationaal bekende zandsculpturenfestival: Fiesa. Het zijn overigens niet alleen de muzikale grootheden die op de Fiesa van dit jaar zijn vertegenwoordigd, ook beroemdheden uit bijvoorbeeld de mode en filmindustrie komen aan bod.

Per Fiesa een verschillend thema
Het is nu voor de tiende keer dat Prosandart dit evenement organiseert in de Algarve. Sinds het begin in 2003  kent het zandsculpturenfestival ieder jaar een ander thema. Zo zijn er creatieve uitingen over  Hollywood, de grote ontdekkingsreizen en de dierenwereld tijdens voorgaande Fiesa’s gepasseerd.

Een van de grootste tentoonstellingen in de Algarve
Elk voorjaar komen kunstenaars uit verschillende delen van de wereld om in Pêra voor Fiesa aan de slag te gaan. Een flinke klus, want het gaat om een van de grootste zandsculpturenfestivals van de wereld. Gelukkig blijven de kunstwerken zo’n vijf maanden staan, daarna worden ze onverbiddelijk vernietigd. Dus ga je naar de Algarve dan heb je nog even de tijd om bij dit populaire evenement te gaan kijken. Zowel overdag als ’s avonds kun je bij Fiesa terecht. Wanneer het donker is, geeft de verlichting een extra mooi effect aan de zandsculpturen.

Zelf sculpturen maken
Behalve het bekijken van de beelden is er ook een plek op het terrein waar je zelf kunt oefenen met sculpturen maken van zand. Kom je ’s avonds dan zijn er bovendien videobeelden te zien van de opbouw van Fiesa 2012 plus een impressie van de zandsculpturen tijdens eerdere Fiesa’s in de Algarve.

Openingstijden van Fiesa 2012
Fiesa 2012 is dagelijks (bij goed weer) geopend. De openingstijden zijn:
– tot en met 29 juni: van 10.00 tot 21.00 uur
– van 30 juni tot en met 15 september: van 10.00 tot 24.00 uur
– van 16 september tot 25 oktober: van 10.00 tot 20.00 uur

Entreeprijzen:
De toegang is voor kinderen tot en met vijf jaar gratis. Van zes tot dertien jaar vraagt de organisatie € 4,50 voor een toegangskaartje. Volwassenen mogen naar binnen voor € 9,00. En 65-plussers kunnen een korting van 15 procent krijgen.

Waar is Fiesa?
Om Fiesa te vinden kun je deze kaart gebruiken. Meer informatie over het festival staat op Fiesa.org.

 

Dit vind je misschien ook leuk...