Superkerststal in Vila Real de Santo António

Tijdens de kerst zul je in de Algarve geen echte sneeuw vinden, maar de kerstsfeer is er wel volop aanwezig. Neem nou de kerststal in de Portugese plaats Vila Real de Santo António. Er is daar een compleet dorp gemaakt met maar liefst 4000 figuren.  Om het kersttafereel te bouwen is er 18 ton zand en 1000 kilo kurk gebruikt. De houten stellage van de kerststal heeft een omvang van 200 m² en de ondergrond van mos beslaat een oppervlakte van 150 m². Een flinke kerststal dus, die in veertig dagen is gemaakt door vijf mensen, waaronder twee ambtenaren van de gemeente Vila Real  de Santo António.

 

Kerststal trekt duizenden bezoekers

Het is voor de elfde maal dat de gemeente van Vila Real Santo António de kerststal bouwt. In al die jaren zijn er steeds meer elementen aan het bouwwerk toegevoegd, waardoor het inmiddels is uitgegroeid naar het huidige megaformaat. Het kunstwerk in de Algarve trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers, mede doordat de kerststal ‘leeft’. Een deel van de figuren en attributen is namelijk mechanisch en kan bewegen.

Opbrengst voor dierenasiel in de Algarve

Als je zelf de kerststal wil aanschouwen dan kan dat tot 12 januari 2014 in het culturele centrum António Aleixo in Vila Real de Santo António. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot en met 13.00 uur en 14.30 tot en met 19.00 uur. De toegang kost € 0,50. Een deel daarvan is bedoeld om de kosten van de bouw van de kerststal te dekken, de rest van het bedrag is bestemd voor een mooie kerstgedachte: namelijk financiële hulp aan een project van Santa Casa da Misericórdia van Vila Real Santo António. Hier worden kwetsbare kinderen en jongeren bijgestaan.

Dit vind je misschien ook leuk...