Leuke evenementen voor de kerstvakantie in de Algarve

Rondom de kerstdagen worden er in de Algarve een serie feestelijke activiteiten georganiseerd. De kerstsfeer heerst er volop, zodat je ondanks het mooie weer echt in de kerststemming komt. Hier is een overzicht van een aantal leuke dingen om te doen rondom de feestdagen:

Kerstmarkten in de Algarve

Kerstdorp in Vila Real de Santo António
In Vila Real de Santo António is er een kerstmarkt waar je allerlei lekkernijen uit de streek en traditionele ambachtelijke producten kunt kopen. Daarnaast zijn er ook luchtkussens, trampolines én een ijsbaan. Kinderen kunnen zich dus lekker uitleven. Verder is er veel entertainment in de vorm van muziek- en dansvoorstellingen plus karaoke. Ook kun je de kerstman tegenkomen. En wanneer je toch in Vila Real de Santo António bent, bezoek dan ook een van de grootste kerststallen van Portugal.

wanneer: nog tot 6 januari
openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00
waar: Op het Marques de Pombal plein in het centrum van Vila Real de Santo António

Kerstmarkt Faro
Leuke kerstsouvenirs scoren kan ook in de hoofdstad van de Algarve.  In Faro vind je een verzameling marktkramen die in kerstsfeer leuke originele producten aanbieden.

wanneer: nog tot 6 januari
openingstijden: dagelijks van 14.30 tot 19.30
waar: Largo da Pontinha – Faro

Portimão kerstmarkt en entertainment
In Portimão heerst de komende tijd volop kerstmis. Behalve stalletjes met lokale producten, zijn er entertainers actief om de kerstsfeer te verhogen. Je kunt allerlei artiesten in de winkelstraten tegenkomen: van een menselijk standbeeld tot een razendsnelle jongleur of een grappige clown. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd zoals muziekoptredens.

wanneer: nog tot 6 januari
openingstijden: heel de dag, ambachtelijk markt van 15.00 tot 22.00
waar: centrum Portimão

Een winters wonderland in de Algarve

Natalândia: Een bijzondere kerstwereld bij Lagos
In het zonnige Algarve is er ook een echt winters landschap, namelijk in de dierentuin van Lagos. Hoewel je in Zoo Lagos geen echte sneeuw tegenkomt, zorgt de kunstmatige versie voor een wondere winterwereld. Behalve het sneeuwlandschap zijn er ook rendieren, elfjes en de kerstman. In deze magische omgeving kunnen kinderen hem een brief schrijven vanuit het speciale ‘Huis van de dromen’. Verder is het dierenpark ook open voor bezoek en helemaal versierd voor kerstmis.

wanneer: nog tot 7 januari
openingstijden: 10.00 -tot 17.00
waar: Zoo Lagos, Quinta Figueiras, Sitio do Medronhal, Barão de S. João, Lagos

Een vliegende kerst in de Algarve

Een X-MAS BOOGIE met 300 parachutespringers
Zinderende actie rond de kerstdagen kan ook in de Algarve. Vanuit heel de wereld zijn parachutisten bij het vliegveld van Portimão neergestreken voor een serie spectaculaire shows. En deze staan in het teken van kerstmis. Allerlei soorten sprongen worden er uitgevoerd. Wie dat niet spannend genoeg vindt, kan eventueel zelf een sprong wagen bij Skydive Algarve.

wanneer: nog tot 5 januari
openingstijden: wisselend
waar: Aeródrome Municipal de Portimão / telefoon (+351 – 282 496 581)

Neem een kerstduik in de Atlantische Oceaan

Swimming for shoes : een zwempartij in kerstsfeer voor het goede doel
Hoewel het in Zuid-Portugal is, kan een duik in december in de Atlantische Oceaan best fris zijn. Maar Swimming for Shoes, dat voor de 10e keer wordt georganiseerd, is voor het goede doel en een beetje pootje baden mag ook. Bovendien is het een evenement dat voor veel plezier zorgt. Want de bedoeling is dat iedereen die mee doet, als kerstman verkleed op het strand verschijnt. Leuk want er doen ook zo’n ruim honderd andere kerstmannen en -vrouwen mee. Na de zwempartij kun je een Hot Bomba drinken aan de bar van het Holiday Inn hotel. Meedoen is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Het geld is bedoeld voor nieuwe schoenen voor arme kinderen. Sponsors werven voor je duik in het zeewater kan ook.

wanneer: nog tot 25 december
tijd: 11.00
waar: Op het strand van Armação de Pêra voor het Holiday Inn hotel

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...