Wijn proeven in Albufeira

Portugal staat bekend om zijn hoge kwaliteitswijnen. Dankzij een ideaal klimaat, diverse bodemsoorten en een rijke variatie aan druivenrassen hebben Portugese wijnhuizen al enkele prestigieuze internationale prijzen gewonnen. In Albufeira kunnen wijnliefhebbers de komende dagen tijdens de wijnshow ‘III Grande Mostra Vinhos de Portugal’ zelf ervaren waarom de Portugese wijnen zo geliefd zijn.

Diverse wijnstreken van Portugal
Van zaterdag 30 april tot en met maandag 2 mei zullen ongeveer 45 wijnproducenten uit diverse wijnstreken van Portugal hun wijnen laten proeven en hun wijnkennis delen. Het initiatief is afkomstig van de Confraria do Bacchus in Albufeira. Dit is een groep wijnliefhebbers die vanaf 2007 regelmatig bij elkaar komt om alles over wijn te leren en natuurlijk om Portugese wijnen te proberen.

Portugese kazen, worsten en zoete lekkernijen
III Grande Mostre Vinhos de Portugal wordt nu voor de derde maal gehouden. Behalve kennismaken met wijnen uit verschillende streken uit Portugal zoals, Alentejo, Dão en Douro, kunnen er traditionele kazen, worsten en zoetigheden worden geproefd. Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei is de tentoonstelling van 14.30 tot 20.00 geopend. Op maandag gaan de deuren ook open om 14.30 uur maar is het evenement een uur eerder (om 19.00 uur) afgelopen. De wijnshow wordt gehouden bij EMA (Espaços Multiusos) in Albufeira.

Dit vind je misschien ook leuk...