Algarve: hot spot in 2010?

Vorig jaar verliep het toerisme dramatisch voor de Algarve. Het aantal toeristen daalde met 12 %  ten opzichte van 2008. Daarmee was 2009 het slechtste toeristenseizoen in 15 jaar.

Maar dit jaar keert het tij. Volgens Easiertravel geven de vakantieboekingen van de Engelsen nu al aan dat de Algarve in 2010 een populaire vakantiebestemming wordt. Iets waar het Algarve Tourism Board keihard aan werkt. Met een roadshow trekt de organisatie in april en mei door het Verenigd Koninkrijk om de Algarve te promoten.

Medische vakanties
Ook is er een nieuwe marketingcampagne The Algarve – Europe’s most famous secret. Deze campagne benadrukt dat de Algarve meer is dan zon, zee en golf. Maar dat het ook een prima regio is voor trektochten te paard en lange natuurwandelingen. Zelfs de mogelijkheid voor een medische vakantie naar één van de twee privé-ziekenhuizen wordt als een toeristische trekpleister naar voren gebracht.

Portugal populair vakantieland
In Nederland ligt Portugal bij vakantiegangers in ieder geval goed. Tijdens de Vakantiebeurs dit jaar was Portugal gastland. En dat heeft Portugal goed gedaan volgens een enquête, die de organisatie van de Vakantiebeurs heeft gehouden onder de bezoekers. Het land stond na Frankrijk, Italië en Spanje op de vierde plek van de meest populaire vakantiebestemmingen. Portugal en de Algarve zitten dus in de lift. Heb je een speciale accomodatie in gedachten voor je vakantie dit jaar, is het dus het beste om vroeg te boeken.

Dit vind je misschien ook leuk...