Reuzegolven teisteren kust Portugal

Gisteren heeft een woeste Atlantische Oceaan de Portugese kust goed geraakt met reusachtige golven. Het natuurgeweld zorgde voor spectaculaire beelden, maar ook voor veel schade. Verschillende strandrestaurants moesten het ontgelden. In het Noorden van Portugal, in Foz do Douro in Porto, raakten vier mensen gewond toen een golf sterker bleek dan verwacht en over de boulevard en straten heen spoelde. Diverse auto’s raakten ook beschadigd.

CARVOEIRO OVERSPOELD
In het Noorden van Portugal waren de golven het hoogste met een maximum van 14 meter. In de Algarve haalden ze een hoogte van 6 meter, maar ook hier is er veel schade aangericht. In Carvoeiro spoelde een golf het hele strand over naar het dorpsplein.  Hierbij werden ook restaurants beschadigd. In Armação de Pêra gingen de vissershutten aan het strand kapot door het geweld van de zee. Verder werden er restaurants in Praia da Rocha geraakt en is de ingang van de jachthaven van Portimão door de golven beschadigd.

WAAGHALZEN IN QUARTEIRA
Ondanks de waarschuwingen van de autoriteiten waren er toch nog waaghalzen die vandaag de woelige zee in gingen, terwijl deze nog steeds gevaarlijk is. In Quarteira haalde de politie een groep jongeren uit het water. Verder wilde een schip de zee op, maar werd wegens het geldende vaarverbod teruggehaald.

Ongeveer ter hoogte van Lissabon, in de plaats Costa da Caparica, kon ook iemand net ontsnappen aan een gigantische golf die over de kade heen sloeg. Hier zijn de beelden:

Dit vind je misschien ook leuk...