Levensechte dinosaurussen in Portimão

Levensgrote dynosaurussen in Portimão - AlgarveDe grootste expositie van Europa over dinosaurussen, ‘O Mundo dos Dinossauros’,  is deze zomer te zien op het expositieterrein van Portimão: de Portimão Arena. Niet alleen de tentoonstelling is groots opgezet ook de dinosaurussen zelf, zoals de T-Rex, Oviraptor en Brachiosaurus, zijn levensgroot. Dat dit evenement juist in Portugal plaatsvindt is niet zo verwonderlijk. Dit land is namelijk zeer actief op het gebied van het opsporen en bewaren van fossiele resten van de dinosaurus. Daarnaast staat Portugal bekend om de vele gevonden sporen van dinosaurussen, zoals die op de rotsen aan het strand van Salema in de Algarve.

Op ontdekkingsreis naar de leefwereld van de dinosaurus
De website van de tentoonstelling belooft een spectaculaire reis naar de leefwereld van de dinosaurus tot miljoenen jaren terug. Eerst kan je in de bioscoop een korte documentaire te zien, zodat je wat meer over de achtergronden van dinosaurussen weet, voordat je de expositieruimte instapt. Tanden, botten en zelfs complete skeletten van de dinosaurus zijn te zien in de ‘Fossiel Galerij’. De levensgrote dinosaurussen zelf ontdek je tussen de watervallen, bossen en woestijnen. En niet schrikken! Want de prehistorische dieren komen ook tot ‘leven’: ze kunnen bewegen en geluid maken. Aan het eind van de trip door het dinosaurustijdperk kun je nog een workshop volgen op het gebied van paleontologie.

Entreeprijzen en openingstijden
Als je de dinosaurussen in Portimão met eigen ogen wilt zien dan kan dat nog tot 9 september a.s. De expositie is tot dan dagelijks geopend van 17.00 tot 24.00 uur.  Een toegangskaartje voor een volwassene kost € 7,00. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen; zijn ze tussen 3 en 11 jaar dan kost het € 5,00. Verder zijn er speciale tarieven voor de bioscoop en voor families en groepen.

(foto door Scott Kinmartin – Flickr.com met CC-licentie)

 

Dit vind je misschien ook leuk...