World Press Photo in Portimão

Een kinderlijk dat op een stapel doden wordt gegooid, een voetballer die een trap in zijn gezicht krijgt en het verminkte gelaat van de Afghaanse Bibi Aisha: de foto’s van World Press Photo zijn ook dit jaar weer schokkend. Wie toch het zonnige terras, de koele zee of het lange strand in de Algarve wil verruilen voor een confrontatie met het wereldleed – gezien door de ogen van werelds beste fotografen – kan nog tot eind augustus terecht in Portimão. Want daar is net zoals vorig jaar deze wereldberoemde foto-expositie te zien.

Beste foto’s van bijna 5700 fotografen
Behalve confronterende nieuwsfoto’s zijn er onder andere ook reportages over het dagelijkse leven uit verschillende landen, bijzondere sportmomenten en verbazingwekkend mooie natuurfoto’s te zien.  De tentoonstelling toont de beste foto’s van de ruim 108.000 foto’s die zijn ingestuurd door 5691 fotografen uit 125 verschillende landen.

Museum van Portimão
De topfoto’s van World Press Photo vind je in het museum van Portimão (Museu de Portimão). De tentoonstelling duurt tot en met 28 augustus. Behalve op maandag kun je er dagelijks terecht. Dinsdagavond gaan de deuren vanaf 19.00 uur open tot 23.00 uur. De rest van de week is de tentoonstelling vanaf 15.00 tot 23.00 uur toegankelijk. De entree is gratis.

 

(foto door mc2 –  Flickr.com/ CC-licentie)

Dit vind je misschien ook leuk...