Opnieuw protest tegen komst tolweg in de Algarve

Wie op maandag 15 augustus naar het vliegveld in Faro moet, kan onderweg flinke vertraging oplopen. Want opnieuw staat er voor die dag een groot protest gepland van automobilisten in de Algarve. Met een nieuwe actie hopen zij de komst van de tolheffing voor de A22 te stoppen.

Te voet
Werd bij de vorige protesten tegen tol nog auto’s ingezet nu gaan de aanhangers van de vereniging van gebruikers van de A22: Commissão de Utentes da Via do Infante te voet de EN 125 op. Vanaf 11.00 uur ’s morgens marcheren zij vanaf restaurant Austrália over de weg richting Patacão en weer terug. Daarmee proberen zij het verkeer dat komt van en naar Faro en vooral dat van de luchthaven lam te leggen.

Topdrukte in de Algarve
Aankomende maandag is uitgekozen omdat het een van de drukste dagen in het toeristisch hoogseizoen is. De verkeersdrukte naar en van de luchthaven is in deze tijd op topniveau. De organisatoren van de protestmars hopen hiermee aan te tonen dat de EN 125 echt geen alternatief is voor de tolweg. Als bewoners en toeristen in de Algarve naar deze autoweg gaan uitwijken omdat ze geen tol willen betalen, wordt het volgens het Commissão de Utentes da Via do Infante er een chaos.

Tolheffing vanaf september
Toch lijkt het erop dat de regering zich vasthoudt aan het plan om tolheffing in te voeren in de Algarve. De tolpoorten zijn al geïnstalleerd en er wordt verwacht dat er vanaf september daadwerkelijk tol betaald moet gaan worden. Overigens geldt dat ook voor de A25, A23 en A24, die je respectievelijk in Beira Litoral & Beira Alta, Beira Intereior en Interior Norte vindt.

De Facebook-pagina van tegenstanders tegen de tol op de A22 in de Algarve heeft inmiddels 27.215 leden.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...