Voor de vijfde maal protest tegen tol in de Algarve

Morgen gaan automobilisten opnieuw protesteren tegen de plannen van de overheid om tol in te voeren op de A22 in de Algarve. Het is de vijfde keer dat er een protestactie plaatsvindt. Een van de initiatiefnemers is Commissão de Utentes da Via do Infante: een vereniging van automobilisten die gebruikmaken van de A22. Deze groep krijgt steun van de Facebook-beweging ‘Algarve: Portagens na A22 – Não‘.

De protestactie begint om 16.00 uur in Parque das Cidades (bij het stadion). Het doel is om het verkeer naar de luchthaven van Faro plat te leggen. Beide groeperingen zijn het eens dat de EN125 geen alternatief is voor de A22. De weg zou te gevaarlijk zijn. Iets wat ook een nadelig effect zou kunnen hebben op het broodnodige toerisme in de Algarve.

Tolweg in de Algarve slecht voor economie
In een eerdere protestactie tegen de tolweg in de Algarve dit jaar was het doel om de doorgang op de Guadiana-brug bij de Spaanse grens te blokkeren. Ondanks de hulp van Spaanse automobilisten was deze actie niet helemaal gelukt. Voor morgen verwachten de organisatoren weer de komst van de Spanjaarden, want volgens hen heeft de tolheffing in de Algarve ook negatieve gevolgen voor het economisch verkeer tussen Spanje en Portugal.  In ieder geval lijkt het er op dat er een grote opkomst zal zijn, want de Facebook-groep die tegen een tolweg in de Algarve is, telt al 26.611 aanhangers.

Dit vind je misschien ook leuk...