Stranden Algarve bij besten van Europa

Strand bij AlbufeiraDe stranden van Albufeira, Alvor en Lagos behoren tot de 25 beste stranden van Europa. Dat is de conclusie van de bezoekers van een van de grootste online communities voor reizigers: Tripadvisor.  In de ‘Travelers Choice 2011 beste stranden van Europa’ staat,  als eerste van de Portugese badplaatsen, Albufeira vermeld op nummer 14. Het voormalige vissersdorp is door de bezoekers van de website gekozen vanwege de hoeveelheid en diversiteit aan stranden. Kleine baaitjes of langgerekte zandstranden: bij Albufeira is er voor iedere soort strandliefhebber wel een geschikte plek aan zee.

Alvor: groot zandstrand, baaien en prima visrestaurants
Alvor volgt op de 21e plaats. Bezoekers van Tripadvisor zien hier een heerlijke stranddag wel zitten aan het grote zandstrand van Alvor of op een afgeschutte plek bij een van de baaien tussen de rotsen.  Ook de visrestaurants en gezellige cafés zijn volgens het commentaar een reden voor de vermelding in de top 25.

Lagos: watersport, zandstrandjes en een levendig uitgaansleven
Lagos komt met zijn uitgestrekte zandstrand Meia Praia en de zandstrandjes tussen de prachtige rotsen nog net op nummer 25. Vooral de riante mogelijkheden voor watersport aan Meia Praia wordt als een voordeel gezien. Verder is de rijke geschiedenis van Lagos, die je onder andere terugvindt in de de indrukwekkende eeuwenoude stadsmuur, een extra pluspunt. Tel daarbij de vele gelegenheden om uit eten te gaan plus het enerverende uitgaansleven en ook Lagos is daarmee een ideale plek voor een strandvakantie in de Algarve.

Albufeira: investeringen betalen zich terug
Behalve de ruime keus aan stranden telt voor de vermelding op de lijst van ‘Travelers Choice 2011’ ook de Moorse flair van Albufeira. Daarbij zijn de bezoekers gecharmeerd van de combinatie van moderne voorzieningen met de historische resten van het oude fort aan de kust. De burgemeester van Albufeira, Desidério Silva, heeft verheugd gereageerd op de score van de stranden van zijn stad. In een reactie dinsdag  j.l. aan de regionale krant Jornal do Algarve vertelt Silva de uitslag belangrijk te vinden, omdat deze is gebaseerd op de beoordeling van toeristen die zelf aan de kusten van Albufeira zijn geweest. Volgens hem blijkt hieruit dat de gedane investeringen in de Portugese badplaats hun vruchten hebben afgeworpen. Verder ziet hij voordelen voor het toerisme van Albufeira in de promotie die de vermelding in de ‘Travelers Choice 2011’ oplevert.

Portugal en de Blue Flag
Hoewel ze lang niet allemaal in het overzicht van Tripadvisor kunnen en worden genoemd, staat Portugal bekend om zijn uitstekende stranden. Bij veel badplaatsen wappert dan ook de Blue Flag. Een kwaliteitskeurmerk dat onder andere voor veiligheid, goede voorzieningen en schoon zwemwater staat. Van alle Portugese regio’s had de Algarve het afgelopen jaar de meeste Blue Flag-stranden.

Zoeken we een strandbestemming buiten Portugal dan is volgens de bezoekers van Tripadvisor het beste strand van Europa : Ayia Napa in Cyprus. Daarna volgt het Griekse eiland Skiathos en nogmaals een strand uit Cyprus: de badplaats Protaras.

(foto door Juanma – Flickr.com / CC-licentie)

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...