Topruiters en -paarden aanwezig bij internationaal springconcours in Vilamoura

ruiter en springpaard Ruim 250 ruiters vanuit 28 landen, 5 continenten en zo’n 750 paarden zijn volgens de Portugese krant Barlavento aanwezig op de Vilamoura Atlantic Tour 2014. Dit internationale springconcours vindt vanaf morgen plaats in het Centro Hípico in Vilamoura. Wie van de paardensport houdt, heeft tijd genoeg om te gaan kijken, want het sportevenement duur nog tot 9 maart.

Ruiters en paarden uit heel de wereld
Uit Nederland doen onder andere de springruiters Harrie Smolders en Leon Thijssen mee. Ook de voormalige wereldkampioen uit Ierland Dermott Lennon is aanwezig op het toernooi. De Britten komen volgens het Portugese online ruitersportmagazine, Equitação Online, met 180 paarden uit en zijn daarmee het meest vertegenwoordigd in het toernooi. De Vilamoura Atlantic Tour 2014 hoort met dit sterke deelnemersveld bij de absolute wereldtop in de paardensport. Het springconcours dient ook als voorbereiding voor de Olympische Spelen in 2016. Voor de winnaars van de verschillende categorieën is er bijna een half miljoen euro te verdelen.

Wie alvast online achter de schermen wilt kijken, kan dat doen op de Facebookpagina van het toernooi. De programma’s voor de verschillende categorieën kun je downloaden op de website van een van de organisatoren, namelijk het verhuurbedrijf van paardenboxen Alubox.

(foto © Can Stock Photo Inc. / shariffc)

Dit vind je misschien ook leuk...